Ga naar de inhoud

Verhaal achter mij en mijn logo

Mijn naam is Dineke Buizert.

Op 16-07-1979 ben ik geboren in Moshi in Tanzania. Mijn ouders werkten daar als leerkracht op een internationale school.

Moshi ligt aan de voet van de berg Kilimanjaro. Hier komt de naam van mijn praktijk “KILI” vandaan.

Het is mijn overtuiging dat elk kind van nature nieuwsgierig is en wil leren. In mijn praktijk help ik graag kinderen die vast lopen in het leren op school. Deze kinderen hebben vaak een andere manier van leren. Ik kan hen helpen om een stevige, krachtige basis voor het leren te leggen. Ik laat ze ervaren dat ze WEL kunnen leren!

Dit doe ik vanuit de kernvisie methode, ontwikkeld door Wim Bouman. Een krachtige methode, wetenschappelijk onderbouwd en al jaren door hem bewezen effectief. Ook mijn ervaring en kennis als leerkracht neem ik mee.

De Kilimanjaro en de olifant staan voor mij symbool voor deze kracht. Ze staan beide stevig op de grond.

Ik weet dat als de basis, de fundering, van het leren goed zit de rest van het leren makkelijker en leuker is.

Daarnaast bevat het woord “KILI” de eerste twee letters van de namen van mijn 2 dochters Kira en Liefe.

Kleuren van mijn logo

Zelf word ik gewoon vrolijk van deze kleuren. Maar ze hebben ook nog eens een mooie betekenis.

Oranje: vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid.

Rood: warmte, gezelligheid, aardend, energie, passie.

Paars: inspiratie, intuïtie.

Dit gun ik alle kinderen!

De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen